Deport nedir, deport kararı nasıl kaldırılır ve deport kararının kaldırılması için izlenecek yollar nelerdir? sorularını cevaplamadan önce deport, yani sınır dışı etme kavramını açıklamamız doğru olacaktır. Deport, Türkiye’de bulunan yabancıların kanuni düzenlemelere uymaması veya yasal yükümlülüklerini yerine getirmemesi nedeniyle sınır dışı edilmesi anlamına gelmektedir. Deport kararı, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu hükümleri uyarınca verilir. İlgili kanunda, deport kararının hangi durumlarda verileceği, sınır dışı etme süreci, itiraz yolları ve diğer hususlar açıkça hükme bağlanmıştır.
Sınır Dışı Kararını Kim Verir?
Deport kararı, valilik veya ilgili Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından alınmaktadır. Örneğin; İstanbul’da fuhuş yapan bir yabancı, tespit edilmesi durumunda İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından deport kararı verilerek sınır dışı edilecektir. Bu halde kişi, fuhuştan deport edilme ile karşı karşıya kalacaktır. Sınır dışı etme işlemlerine dair değerlendirme ve deport kararı verme süreci en fazla 48 saattir.
Deport kararı neticesinde sınır dışı edilen yabancı hakkında ilgili kanuna göre en fazla 5 yıl giriş yasağı uygulanacaktır. Ancak kamu düzeni ya da kamu güvenliği açısından ciddi tehdit bulunması durumunda bu süre en fazla 10 yıla kadar uzatılabilecektir. Türkiye’ye giriş yasağı süresinin belirlenmesinde deport kararının gerekçesi ve somut olayın özellikleri önem taşımaktadır.
Hakkında sınır dışı edilme kararı verilen yabancının idari gözetim altına alınması da söz konusu olabilecektir. İdari gözetim kararı, ancak belirli durumlarda verilir. Deport kararında olduğu gibi idari gözetim kararına itiraz da mümkündür. Deport kararının kaldırılması ve sınır dışı etme işlemlerinin durdurulması için mutlaka yabancılar hukuku avukatından destek alınmalıdır. Aksi halde sınır dışı etme kararı uygulanacak ve bu işlem hızlı bir şekilde gerçekleştirilecektir.
Deport (Sınır dışı Etme) Nedenleri Nelerdir?
Deport nedenleri (sınır dışı etme) sınırlı sayıda olup 6458 sayılı Kanun’da belirtilmiştir. Deport, yani sınırdışı edilme nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:
- Terör örgütü veya suç örgütü üyesi ya da destekleyicisi olanlar,
- Türkiye’ye giriş, vize ve ikamet izinleri için yapılan işlemlerde sahte bilgi ve belge kullananlar,
- Türkiye’de geçimini gayri meşru yollardan sağlayanlar,
- Kamu düzeni, güvenliği veya sağlığı açısından tehdit oluşturanlar,
- Vize veya vize muafiyeti süresini on günden fazla aşanlar ile vizesi iptal edilenler,
- İkamet izinleri iptal olanlar,
- İkamet izni süresi sona erip geçerli bir mazeret olmaksızın on günden fazla ikamet süresini ihlal edenler,
- Çalışma izni olmaksızın çalışanlar,
- Türkiye’ye yasal giriş-çıkış hükümlerini ihlal edenler,
- Türkiye’ye giriş yasağı olmasına rağmen girdiği tespit edilenler,
- Uluslararası koruma başvurusu reddedilenler, koruma süresi sona erenler veya koruma statüsü iptal edilenler hakkında deport kararı alınacaktır.
Hakkında sınır dışı etme kararı alınan kişi, deport kararına itiraz yoluna başvurabilir. Deport kararı nasıl kaldırılır? Sorusunun cevabı için yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.
Deport İşlemleri Nasıl Yapılır?
6458 sayılı Kanun hükümlerine göre sınır dışı etme kararı verilecek olan yabancı, İstanbul için öncelikle Göç İdaresi Kumkapı Koordinasyon Merkezi’ne getirilir. Evrak işlemleri tamamlandıktan sonra ise yabancı, kadın veya erkek olmasına göre değişkenlik gösteren geri gönderme merkezlerinden birine gönderilir. Kadınlar Silivri, erkekler ise Çatalca’da bulunan geri gönderme merkezlerinde tutulur. Uçak bileti alma ve diğer işlemler tamamlanınca kişilerin deport işlemleri gerçekleştirilir. Yabancı uyruklu kişi deport kararının kaldırılması için hukuki yollara başvurmuş ise bu süreç değişecektir. Geri gönderme merkezinden dışarı çıkmak ve dava sonuçlanıncaya kadar İstanbul’da kalmak mümkün olacaktır. Bu konuda bilgi almak için deport avukatı ile görüşülmesi şarttır.
Deport (Sınır dışı Etme) Kararına İtiraz Mümkün Müdür?
Öncelikle şunu söylemeliyiz ki 6458 sayılı Kanun hükümleri uyarınca deport kararının kaldırılması mümkündür. Sınır dışı etme kararının kaldırılması için izlenecek hukuki yöntemler şu şekildedir:
- Öncelikle sınırdışı etme kararına itiraz edilmelidir. Deport kararı, hakkında sınır dışı etme kararı verilen yabancıya gerekçeleriyle birlikte tebliğ edilecektir. Tebliği alan yabancı, 15 gün içinde yargı yoluna başvurabilecektir. Sınırdışı edilme kararının kaldırılması için başvurulacak yargı mercii ise İdare Mahkemesi’dir. İdare Mahkemesi’nde açılacak iptal davası ile deport kararının kaldırılması talep edilecektir.Deport kararının kaldırılması için yargı yoluna başvurulması durumunda sınır dışı etme gerekçesine bağlı olarak, deport işlemi duracaktır. Yani deport kararına itiraz dilekçesinde ayrıca yürütmenin durdurulmasını talep etmeye gerek yoktur. Ancak bu durum, her zaman geçerli değildir. Deport gerekçesine göre, yargı yoluna başvurulsa da sınırdışı etme işlemlerinin devam etmesi mümkündür. İşte bu halde ise Anayasa Mahkemesi’ne başvuru gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Aksi halde deport kararına itiraz edilse de yabancı uyruklu kişi sınırdışı edilecektir.
- Deport kararının kaldırılmasının bir diğer yolu ise meşruhatlı vize alınmasıdır. Meşruhatlı vizenin hangi hallerde ve nasıl alınabileceği ise ayrıca ele alınması gereken bir konudur. Bununla alakalı detaylı bilgi almak için yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
Yukarıdaki açıklamalarımızdan anlaşılacağı üzere deport kararının kaldırılması, hukuki bilgi ve tecrübeyi gerektiren zor bir iştir. Bu noktada zaman kaybedilmeden deport kaldırma avukatına danışılması gerekmektedir. Aksi halde yabancı uyruklu kişi deport edilecek ve Türkiye’ye giriş yasağı nedeniyle ülkeye geri dönemeyecektir.
Deport Kararının Kaldırılması Davasında Zamanaşımı
Hakkında sınır dışı etme kararı verilen yabancı, kararın kendisine veya yasal temsilcisine tebliğinden itibaren 7 gün içinde dava açabilir. 7 günlük sürenin geçirilmesi halinde sınır dışı etme kararına karşı dava açmak mümkün olmayacaktır.
Sınır Dışı Kararının Kaldırılması Hangi Hallerde Mümkündür?
Sınır dışı kararının kaldırılmasında kararın verilme nedeni önemlidir. Çünkü deport nedenine göre kişi hakkında verilmiş Türkiye’ye giriş yasağı süresi değişecektir. Deport süresi 3 ay ila 5 yıl arasında değişiklik gösterir. Gerekli görülmesi durumunda ise bu süre 10 yıla kadar uzatılabilir. Örneğin; fuhuştan deport edilen birisi hakkında verilen deport kararının kaldırılmasında izlenecek yol farklıdır. Vize ihlali sebebiyle deport edilmiş biri ise daha farklı bir şekilde ülkeye giriş yapacaktır. Deport nedeni, Türkiye’ye yasal yollardan girişin kolaylık ve zorluk derecesini de etkileyecektir.
Deport Kararının (Sınır dışı Etme Kararı) Kaldırılmasında Avukatın Önemi
Sınırdışı etme nedeni her ne olursa olsun, mutlaka deport kaldırma avukatına danışılması gerekmektedir. Hakkında deport (sınır dışı edilme) kararı verilen yabancı, hiç zaman kaybetmemeli ve hukuki destek almalıdır. Çünkü deport kararına itiraz, belirli bir süreye tabidir. Bu süreye riayet edilmemesi, deport kararının kaldırılması olanağını ortadan kaldıracaktır.
Fuhuştan deport, sahte evlilik nedeniyle deport gibi nedenler, uygulamadan en sık karşılaştığımız sınır dışı edilme sebepleridir. Ayrıca Özbekistan deport, Azerbaycan deport ve Türkmenistan deport vakıaları da sıkça karşılaştığımız durumlardır. Deport etme gerekçesine bağlı olarak izlenmesi gereken yol da farklılık gösterebilecektir. Kanunun nasıl uygulandığını bilmek, gerekli davayı açmak, itirazları gerçekleştirmek, ilgili kurumları bilgilendirmek gibi birçok işlem, ancak deport kaldırma avukatı tarafından gerçekleştirilebilir. Aksi takdirde basit bir hata nedeniyle geri dönüşü imkansız sonuçlarla karşılaşılacaktır. Hak ve menfaat kaybı yaşamamak adına hukuki süreci hemen başlatmak için iletişim bölümünden deport kaldırma avukatı ile görüşebilirsiniz.
merhabalar ben bisey danışacaktım ben 5 yıl 8 ayönce öğrenciikamet üzere deport oldum tekrar gelmek istiyorum ben türkiye giriş yasağım olup olmadığını nasil öğrenebilirim vatanımdaki türk konsulusluguna gittim bilgi vermediler türkiyede bulunan kuzenim il goc dairesine gidip yasagim olup olmadigini öğrenebilirimi lütfen yardimci olurmusunuz şimdiden çokteşekkür ederim
Merhaba,
Hakkınızda Türkiye’ye giriş yasağı olup olmadığını öğrenmek için ülkenizde bulunan Türkiye büyükelçiliğine veya konsolosluğa başvurabilirsiniz. Ayrıca sınır kapılarından da giriş yasağı sorgulatmak mümkündür.
Saygılarımızla.
Merhba benim deportum var ben 2.5 senem kaldı ben çalışma daveti ile tekrar gıdebirmiyim çalışma visa ile bu konuda yardımcı olur musun
Merhaba,
Şartlar uygunsa çalışma vizesi ile Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.Konuyla ilgili mutlaka hukuki destek almalısınız.
Saygılarımızla.
Merebalar şartli giriş çıkış yapicam ama 2 sene önce ikamet uzatmasinda sahte sigorta yapdilar ve göç idaresinden karakola aldılar orda kanımda hepatit c çıktı sonra yabancı şubeye geçirdiler ben mahkemeye dava açtım mağdur olduğum ve hastalığım yokluğu için temiz raporda sundum ama ret geldim tekrar yargıya gittim yine ret geldi 3 defa ret geldi şimdi göç idaresine baktırdım herhangibi bi kot yokmuş giriş çıkışta bi problem çikarmi yada bi kot koyarsalar öğrenme şansım olurmu uçmadan geri dönsem
Merhaba ben 5 yil deportum var 8 ayi gecti adimi soyadimi degistirip girebilirmiyim. Lutfen yardimci olabilirmisiniz
Merhaba Elif Hanım,
Belirtmiş olduğunuz işlem yasal olmayan ve bizim de onaylamadığımız, tasvip etmediğimiz bir işlemdir.
Saygılarımızla.
Ben ukrayna vize ihlâli yaptım istemeyerek ceza aldım fakat yatıramadım daha sonra tekrar girmek istedim pasaporta kase vurdular bana 3 yıl giris yasagi koydular benim ne yapmam gerekiyor
Merhaba Yılmaz Bey,
Ukrayna’da vize ihlali yaptıysanız maalesef bu konuda size yardımcı olamayız. Ukrayna hukuk kuralları uygulama alanı bulacaktır.
Saygılarımızla.
Merhaba ben nasil öğrene bilirim ne kadar deportum var turkiyeye ve fuhus sucu olsa nasıl kaldıra bilirim deportumu
Merhaba Dilbar Hanım,
Bulunduğunuz ülkedeki Türk Konsolosluğu’ndan hakkınızda Türkiye’ye giriş yasağı kararı olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Fuhuştan deport edilme durumunda ise deport kararının kaldırılması çok zordur.
Saygılarımızla.
Eşim 6 şubat 2018 de deport edilmiş..deport olmadan 2 ay ikamet iznine baş vuruyor gününde gidiyor vizeyi için parasını falan yatırıyor..ondan sonra adlı işlemden deport ediliyor …sormak istediğim vize borcu varmidir ..bide 13 ekim 2018 de kirgisiztanda evlilik yaptık. Şubatta aile vizesine baş vuru yapacak ne gibi sorunlar çıkar karşımıza..evlik onaylattik..vize kabul olmazsa ne yapmamamiz gerekir
Merhaba Ali Bey,
Eşinizin vize ihlali sebebiyle ödemesi gereken para cezası olup olmadığını havaalanında veya hudut kapılarında öğrenebilirsiniz. Türkiye’ye giriş yasağının kaldırılması için meşruhatlı vize almak mümkündür. Eğer vize başvurusu reddedilirse izlenecek hukuki bir yol maalesef mevcut değildir.
Saygılarımızla.
Eşimin kac yil deport aldığını nerden öğrene bilirim .konsolosluk söylemedi kirgistan konsoloslugu
Merhaba Ali Bey,
Kırgızistan’da bulunan Türk Konsolosluğu’ndan veya sınır kapılarından yabancı uyruklu kişinin deport süresi hakkında bilgi alabilirsiniz. Bilgi verilmediği takdirde avukat aracılığıyla Türkiye’de ilgili kurumlardan öğrenilmesi mümkündür.
Saygılarımızla.
Meraba ben 5 yıllık deport oldum ama 8 yılın gecdi şimdi benim cezam bitdi ben artık Türkiye’ye gele bilirmiyim?
Merhaba Firuze Hanım,
Türkiiye’ye giriş yasağı süreniz dolduysa yasal yollarla Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.
Saygılarımızla.
merhaba benim 7 ay istanbulda kaldim cezami odemek icin param olmadi pasaporta iptal mupuru vurdular bu ne demek? vede para cezami odesem turkiyeye giris yapa bilirmiyim?
Merhaba Emrah Bey,
Para cezasını ödemeden Türkiye’den çıkış yaptığınız için hakkınızda giriş yasağı kararı alınmıştır. Bu durumda giriş yasağı süresinin dolmasını beklemeli veya size uygun olan istizanlı vize türlerinden birine başvurmalısınız. Ancak bu şekilde Türkiye’ye yasal yollardan giriş yapmanız mümkün olabilir.
Saygılarımızla.
Meraba ben 5 yillik deport yedim para cezasi ödemediğim icin artik 4 ay gecdi simdi ben nasil deportu kaldira bilirim tekrar TÜRKİYE gitmek icin, azeriyim lutfen yardimci olunuz.
Merhaba Rahim Bey,
Deport kaldırmak için meşruhatlı vize türlerinden birine başvuruda bulunabilirsiniz. Vize başvurunuz olumlu sonuçlandığı takdirde deport kararı kaldırılmış olarak Türkiye’ye giriş yapabilirsiniz.
Saygılarımızla.
Merhaba ban özbekıstanlıyım uluslararası korumadaydım korumayı red etdim ve memleketime pasaportumu yenilemek için galdım göç idaresi bana 30 gün süre verdi turkiyeye tekrar girmem için ama pasaportum yenilemedim 1 aydan geçti göç idaresınden sördurturdum kendiliğinden deport olur dediler deportu kaldırmak için bana yardımçı olurmusunuz
Merhaba Nesibe Hanım,
Hakkınızda verilmiş bir deport kararı var ise yasal süre içinde yargı yollarına başvuru mümkündür. İdari yargı yoluna başvurarak sınır dışı etme kararının kaldırılması söz konusu olabilir. Herhangi bir hak ve menfaat kaybı yaşamamak adına yabancılar hukuku avukatı ile görüşmenizi tavsiye ederiz.
Saygılarımızla.
Merhaba ben Özbekistan vatandaşım 2018.11 Eylül de Türkiyeden ceza parasıni udemeden çıktım ve deport öldüm şimdi gitmek istiyorum,ben Rusya’deyim şu an burdan Türkiye gidebilirmim deportim yasal olarak kalka birirmi.Önceden çok teşekkür ediyorum.
Merhaba,
Size yardımcı olabilmemiz için deport sebebinizi öğrenmemiz gerekmektedir. Süresi içinde sınır dışı etme kararına karşı yargı yoluna başvurmadıysanız şu anda başvuru yapmanız mümkün değildir. Ancak şartlar mevcut ise meşruhatlı vize alarak Türkiye’ye yasal yollardan giriş yapabilir; deport kararının kaldırılmasını sağlayabilirsiniz.
Saygılarımızla.
merhabalar,ben 55 yaşındayım,adım İbrahim.Siz degerli HUKUKÇIlara bir sorum olacak! Bizler Özbekistan vatandaşıyız(ailem 4-kişiden ibarettir),AHISKA Türklerindeniz.Bizler 5-senedir Türkiyedeyiz ve bizlere istisnayı vatandaşlık hakkı verilmişdir.Bizler 27.02.2018 yılında randevu yoluyla vatandaşlık için başvurduk(ailece). Benim buyuk oğlan 30.11.1989 doğumlu,28.08.2018 günü il Göç idaresine gediyor(vatandaşlık süreci ile bilgi almak için),memur diyorki,siz hakkınızda bilgisayarda kirmizi çizgi gorünyor,sizi sınırdışı (deport) olacaksınız diyor ve benim oğlanı her hangi bir suçlama evraklarısız yakınlardaki polis(karakol)şübesine getiriyorlar.Aradan 3 gün sonra bir evrak imzalatıyorlar,guya deport sebebini.Orda yazıyorki KAMU DÜZENİNE ZARAR ,bizler düzenli bir şekilde Avkata baş vurduk ve hele henuz bir netice alamıyoruz(oğlan 10 aydır Geri Gönderme Merkezinde),avkatımız bile şokda……sizlere sorularım….1.Bizler Türksoylu insanların YABANCILAR şübesinde ne işimiz var? 2.Her hangi memleketde(hatta Diktatorluk hükmran memlekette bile)bir insanı bir suç ile açıklarlar(bizimkinde halen açıklama yokdur,vurmuş,kırmış,sökmüş vs…)sizlerden bir ricam olacak(hukukçilar olarak),benim oğullarımı benden iyi mi biliyorlarki?ben sınırdışı yaptıracakdım ama benim oğlan bu konuda çok meraklı,ne sebepden içerdeyim diye?(he unutmamişken ÖZBEKİSTAN CUMHURİYETİ mesullerinden SİCİLi olmadığı hakkında evraklaride vardır.Belki sizlerde bu ARZımı önemsemeyebilirsiniz yahud kanun gerekçesi budur diye bilirsiniz(orası sizin hakkınız)ama yinede sağ olun derim.
Merhaba İbrahim Bey,
Çocuklarınız hakkında hangi nedene dayanarak sınır dışı etme kararı verildiğini şu an için bilmemiz mümkün değildir. Ancak yabancılar şube veya il göç idaresinde bulunan dosyalarına bakarak sınır dışı edilme nedenlerini net bir şekilde öğrenebiliriz. Deport etme sebebine bağlı olarak da izlenebilecek hukuki yollar hakkında size bilgi verebiliriz.
Saygılarımızla.
merabalar,bu yardımınız usretlimi?ucretli ise bilgi alabilirmiyim ve bilgilendirme süresi?sayğılar.
Merhaba İbrahim Bey,
Hukuki danışmanlık ve dava ücretimiz için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla.
Merhaba benim sörum olacaktır kardeşim 18ay kaçak halinde türkiyede kaldi ve kendi memleketimize gitti ceza odemedi gelmakistiyror 29 yaşinda deport oldı nasl kaldırabiliriz ve bu nakadar para tutar buraya gelmesi
Merhaba Ali Bey,
Vize ihlali cezasını ödemeden çıkış yapan yabancılar hakkında Türkiye’ye giriş yasağı uygulanmaktadır. Kardeşiniz, giriş yasağı süresinin dolmasını bekleyebilir veya meşruhatlı vizeye başvurarak Türkiye’ye gelebilir.
Saygılarımızla.
Merhaba,ben 30.10.2018 yılda şartlı çıkış giriş yaptım öğrenci olorak,ama 10 gün içersinde randevu alamadım,sonra tekrar 03.08.2019 yılda tekrar çıkış giriş yaptım Azerbacana,ama beni havalimanında geri gönderdiler(İstanbul) Azerbayca ,türk konsolu gitdim öğrenmeyi cezami ,ama orda bana yardımcı olmadilar,ben cezami arkadaşlar göç idaresnde öğrenebilirler mi ,? Çıkmadan önce ceza paramı ödedim
Merhaba Devran Bey,
Türkiye’ye giriş yasağı sürenizi bizzat veya avukat aracılığı ile öğrenmeniz mümkündür. Sizin adınıza arkadaşlarınızın bilgi alması uygulamada mümkün gözükmemektedir.
Saygılarımızla.
Selam ben Azeri vatandaşı 10günlük şartlı giriş yapdım fazla kaldım 570tl ceza param var ama kapıda bana viza al gelirsin nasıl yapmam lazım kardeşimde Türk vatandaşı benim pasaportda giriş çıkış mühürü aynı peki ben nasıl yapmam lazım bilmiyorum
Merhabalar,
Şartlı giriş sonrasında süresi içinde oturma izni başvurusu yapmadıysanız hakkınızda Türkiye’ye giriş yasağı kararı verilecek; yakalanmanız durumunda ise deport edileceksiniz. Giriş yasağı kararının kaldırılması için ise meşruhatlı vizeye başvuruda bulunabilirsiniz.
Saygılarımızla.
Ayşegül hanım merhaba ikametgah izni ihlali sınır dışı edildim cezamı çıkışta ödedim yalnız 5 sene giremezsin dediler öğrenciyim istanbulda azeri varandaşıyım konsolosluğa müracat ettim öğrenci gibi izin almak için ama red cevabı geldi ne yapmak lazım.Teşekkür ederim.
Merhaba Cihangir Bey,
Meşruhatlı vize başvurunuz reddedildi ise bu durumda giriş yasağı sürenizin dolmasını beklemeniz gerekmektedir. Detaylı bilgi için deport avukatı ile görüşmenizi tavsiye ederiz.
Saygılarımızla.
Merhaba benim arkadaşım kendisi özbekistan vatandaşı bayan en son türkiye ye şartlı giriş yaptı fakat oturum iptal olmuş bu oturum iznini bir güvendiği arkadaşı aracılığı ile yaptırıyor kendisine asla ne bir mesaj nede bir tebligat gelmiş lakin oturum iptal olmuş bunun üzerine 25 Ağustos 2019 tarihinde türkiyeden çıkış yaptı cezasını ödedi ama türkiye bir sene yasak koydu yani deport şu anda kendisi özbekistanda 4,5 ay oldu kendisi tekrar türkiye ye gelmek istiyor bu deport kaldırılabilirmi kaldırılabilir ise bunun ne kadar sürede sonuçlanır acaba bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz.
Merhaba Emin Bey,
Şartlı giriş bir defaya mahsus yapılmaktadır. İkinci kez şartlı giriş yapılmamaktadır. Bu sebeple kişi, giriş yasağı süresinin dolmasının ardından ülkeye giriş yapabilir.
Saygılarımızla.
Erkek arkadaşım vize süresinden 2 buçuk ay daha fazla Türkiye’de kaldı dönüşte ücreti ödeyemeyeceği için deport olacak muhtemelen. Bunu kaldırmak için ne yapmalıyız ?
Merhaba Eda Hanım,
Deport kararına karşı tebliğden itibaren 15 gün içinde dava açma hakkı söz konusudur. Ancak vize ihlali durumunda idari para cezasının ödenmemesi söz konusu ise dava açılsa dahi olumlu sonuç alınması genelde mümkün değildir. Konuyla ilgili detaylı bilgi için deport kaldırma avukatı ile görüşme sağlamanızı tavsiye ederiz.
Saygılarımızla.
Selam ben azeriyim 7 ay once turkiyeden ulkeme giris yaptim para cezasini odeyemedim deport verildi bana simdi geri donmek icin turist gibi nasil deportu kaldira bilirim yani para cezasini tekrar odeyerek deportumu kaldirma sansim varmi?
Merhabalar,
Para cezasını çıkarken ödemeniz durumunda ancak Türkiye’ye şartlı giriş yapmanız mümkündür. Aksi halde hakkınızda giriş yasağı kararı verilmektedir. Bu durumda giriş yasağı süresinin dolmasını bekleyebilir veya meşruhatlı vize başvurusunda bulunabilirsiniz.
Saygılarımızla.
ozbekistan uyruklu bayan arkadaşım var 1 yıllık ceza aalmis bu şartlı ihlal sanırım ceza parasını ödemiş 1 ay süre vermişler giriş çıkış yapması için yapmamis bu yuzden yasak almış bunu kaldirabilirmiyiz yardımcı olurmusunuz
Merhaba Üzeyir Bey,
Anlattığınız kadarıyla bu durumda ancak meşruhatlı vize alarak kişinin Türkiye’ye giriş yapması mümkündür.Detaylı bilgi için deport kaldırma avukatı ile görüşmenizi tavsiye ederiz.
Saygılarımızla.
Merhabalar
Bana 0-100 tahdit kodunun konduğuna dair belge verildi. Bu belgenin yanında “Giriş Yasağının Kaldırma Tebliği” diye bir belge verildi. Bu belgenin içeriğinde giriş yasağının kaldırıldığı yazıyor. Bu durumda Türkiye’ye giriş yasağım kaldırılmış mıdır? Türkiye’ye sorunsuz bir şeklide giriş yapabilir miyim?(daha önceden uluslararası koruma statüsündeydim)
Şimdiden teşekkürler…
Merhaba Ferit Bey,
Size verilen belgeyi mail yoluyla bize iletirseniz yardımcı olabiliriz.
Saygılarımızla.
Meraba kolay gelsin ben deport olub olmadimi bilamiyorum varsada kac senaya oldugunu nasil orana bilirim cevap icin tesakurler
Merhaba Ali Bey,
Bulunduğunuz ülkedeki Türk Konsolosluğu’na sorabilir veya en net ve kısa sürede bilgi için avukat aracılığıyla Türkiye’den bu bilgiyi edinebilirsiniz.
Saygılarımızla.
Meraba kolay gelsin mesruhatli vize nasil yapilir anlatirmisiniz
Merhaba Ali Bey,
Yorumlar üzerinden hukuki danışmanlık sağlayamıyoruz. Deport kararına itiraz, kaldırılması ve meşruhatlı vize hakkında hukuki danışmanlık için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla.
merhaba. Türkiyeden 1 yıl giriş yasağı aldım. moldovalıyım. KKTC Girne üniversitesine kayıt oldum. KKTC için öğrenim vizesi alırsam Türkiyeye giriş yapabilirmiyim?
Merhabalar,
Eğitim vizesi ile ülkeye giriş yapmanız mümkündür. Nihai değerlendirmeyi Konsolosluk gerçekleştirmektedir.
Saygılarımızla.
Nişanlım eskiden oturum izni almış ama süresi dolduktan sonra yeniletmemiş. 5 yıl boyunca kaçak olarak gözüküyor.GBT yapılınca emniyete oradan da il göç idaresine gönderildi. Deport kararı geldiğinde nasıl bir yol izlemeliyiz? Dava açılarak oturum izni alınma imkanı var mı?
Merhaba İrem Hanım,
İdari gözetim altına alınan kişinin salıverilmesi için başvuru yapılabilir. Hakkında sınır dışı etme kararı da verilmişse bu idari işlemin iptali içi dava açılabilir.
Saygılarımızla.