Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur 2020?

kira sözleşmesi nasıl doldurulur 2018, kira sözleşmesi 2018, kira kontratı örneği 2018
kira sözleşmesi nasıl doldurulur 2018, kira sözleşmesi 2018, kira kontratı örneği 2018

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur 2020? Kira sözleşmesi nasıl yapılır? sorularını cevaplamadan önce ‘kira sözleşmesi’ hakkında kısaca bilgi vermemiz faydalı olacaktır. Kira sözleşmesine dair hükümler Türk Borçlar Kanunu’nda yer almaktadır. TBK m.339 ve devamı maddelerinde, konut ve çatılı işyeri kira sözleşmelerine dair hükümler mevcuttur.

Kira sözleşmesi hakkında ilk olarak şunu belirtmeliyiz. Sözleşme ile kiralananın kullanım hakkı bir kişiye bırakılır. Kiraya veren ise kullanım hakkı karşılığında kira bedeli alır. Kira sözleşmesi, iki taraflı sözleşmeler arasında yer almaktadır. Kişiler, kira kontratı hazırlamanın basit bir iş olduğunu düşünmektedir. Ancak kira kontratı hazırlanırken unutulacak hususlar veya yapılan yanlışlar birçok uyuşmazlığın doğmasına neden olacaktır. Bu nedenle kira sözleşmesi nasıl doldurur? ve kira sözleşmesi nasıl hazırlanır? Sorularının cevabı için mutlaka sözleşmeler hukuku avukatı ile görüşülmelidir.

Bu makalemizde kira sözleşmesi nasıl doldurulur?sorusunu cevaplarken aynı zamanda ev kira sözleşmesi örneği 2020‘i size sunacağız.

Kira Sözleşmesi Nasıl Doldurulur 2020?

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur 2020? sorusunu cevaplamadan önce kira kontratının geçerlilik koşulundan bahsedeceğiz. Öncelikle kira sözleşmesi, kiracı ve kiraya verenin imzalarını taşımalıdır. Her ne kadar imza husus geçerlilik koşulu olmasa da ispat sorunlarının önüne geçmek adına büyük önem taşır. Kira kontratının noter huzurunda yapılması da mümkündür. Böylece kira kontratı, taraflar bakımından daha güven verici olacaktır. Ancak noter tarafından onaylatılmazsa da her iki tarafın imzasını taşıdığı sürece ev/işyeri kira sözleşmesi geçerliliğini koruyacaktır.

Kira Sözleşmesi Doldururken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur? Kira kontratı hazırlanırken dikkat edilmesi gereken hususları şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kiraya verenin, kiralanan malın sahibi olup olmadığına dikkat edilmelidir. Eğer kişi mal sahibi değilse mutlaka vekaletnamesi görülmelidir. Vekaletname de yoksa o sözleşme kabul edilmemelidir.
  • Kiracı ve kiraya verenin ad-soyad, TC kimlik numarası ve adres bilgileri mutlaka sözleşmede yer almalıdır.
  • Kira bedelinin ne kadar, ne zaman ve nasıl ödeneceğine dair hükümler yer almalıdır. Bankaya ödeme gerçekleştirilecekse mutlaka kiraya verenin banka hesap bilgileri belirtilmeli; kira bu hesaba yatırılmalıdır.
  • Kira bedelinde artış ne zaman ve hangi oranda gerçekleşeceği açıkça belirtilmelidir. Çünkü uygulamada sıkça kira artış bedeli yüzünden ihtilaflar yaşanmaktadır.
  • Kiraya verme süresi de sözleşmede ayrıca belirtilmesi gereken bir husustur.
  • Kiracının depozito vermesi durumunda depozito miktarı, hangi banka hesabına yatırıldığı, hangi durumlarda iade edilemeyeceği gibi hususlar mutlaka belirtilmelidir.
  • Kiralanan evin içinde hangi eşyaların var olduğu ve nasıl teslim edileceğine dair maddeler de kira kontratında belirtilmelidir.
  • Kiracı ve kiraya verenin imzaları da mutlaka kira kontratında yer almalıdır.

Kira sözleşmesi nasıl doldurulur 2020? sorusunun cevabını yukarıda belirtmiş bulunmaktayız. Ancak sözleşmenin avukat tarafından hazırlanması şüphesiz ki en doğru tercih olacaktır. İlerde doğabilecek hukuki sorunların önlenmesi ve haklarınızın en iyi şekilde korunması için sözleşme avukatı ile görüşme sağlayabilirsiniz.

Ev Kira Sözleşmesi Örneği 2020

Ev kira sözleşmesi örneği 2020 aşağıda yer almaktadır. Vermiş olduğumuz  kira sözleşmesi örneği 2020 bağlantısına tıklayarak kira kontratı örneği 2018 indirebilirsiniz. Kira sözleşmesi örneği 2020-kira kontratı örneği 2020, tamamen fikir verme amacıyla hazırlanmıştır. Bu sebeple hukuki destek alarak kira kontratının hazırlanması olası hak ve menfaat kayıplarını önleyecektir.

Kira Sözleşmesi Örneği 2020

Kira sözleşmeleri ile ilgili en çok şikayet edilen konulardan birisi de kiracının, kira borcunu ödememesidir. Bu durumda kiralananın tahliye edilmesi mümkün olduğu gibi kira borcunun tahsili de mümkündür. Bu konu, ayrıca ele almamız gereken bir konudur. Kiralananın tahliyesi ve kira borcunun tahsili adlı yazımızdan detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz.

Kira hukukuyla ilgili sorularınızın çözümü için iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.

 Bu sitedeki bütün içeriklerin telif hakkı Av.Ayşegül Helvacıoğlu’na aittir. Sitede yayınlanan tüm içerikler kopya korumalı olup yazılı izin olmaksızın kopyalanması veya yayınlanması durumunda 5846 sayılı FSEK kapsamında yasal işlem gerçekleştirilecektir.