İş hukuku avukatları, iş davaları ve iş hukukuyla ilgili konularda hukuki bilgi ve deneyime sahip avukattır. İş hukuku avukatı arıyorum dendiği zaman genellikle kişilerin aklına ilk olarak işçi tarafın korunması ve savunulması gelmektedir. Ancak iş hukuku kapsamında yalnızca işçilerin değil; işveren tarafın da hakları mevcuttur. İş hukuku avukatları, işçi kadar işverenin de haklarını ve menfaatlerini korunmasına yardımcı olan, mevcut veya potansiyel davaların en kısa sürede sonuçlanmasını sağlayan avukattır. Uygulamada işçi avukatı olarak da anılmaktadır.
İş hukukunda işçi, işveren karşısında daha zayıf konumdadır. Ancak bu demek değildir ki işverenin işçi karşısında herhangi bir hakkı mevcut değildir. İş Kanunu kapsamında işverenin de birtakım hakları koruma altına alınmıştır. Örneğin; işverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı İş Kanunu’nda düzenlenmiştir. Kanunda sayılan durumların varlığı halinde işveren, iş sözleşmesini ihbar süresine uymaksızın tek taraflı olarak feshedebilecek; hatta bazı hallerde kıdem tazminatı ödemek durumunda dahi kalmayacaktır. İşverenin haklı nedenle derhal fesih hakkı ile ilgili detaylı bilgi için “İşveren fesih yaparken nelere dikkat etmeli?” isimli yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
İş Davalarında İş Hukuku Avukatının Rolü ve Önemi
İş hukuku avukatları, iş davalarında profesyonel olarak hizmet vermektedir. Özellikle işçilerin, işverene karşı açtıkları davalarda savunmanın doğru ve etkili bir biçimde gerçekleştirilmesinde iş hukuku avukatlarının rolü büyüktür.
Bazı durumlarda işçiler, haksız ve mesnetsiz bir şekilde işveren aleyhine dava açmakta ve işverenin itibarını zedeleyen iddialar ortaya atmaktadırlar. İşte bu durumda işveren, işçinin bir şey yapamayacağından bahisle avukat ile görüşme bile sağlamadan dava sürecini takip etmeye çalışmaktadır. Ancak böyle durumlar neticesinde işverenlerin ummadıkları bir şekilde manevi ve maddi zarar yaşamaları mümkün olmaktadır. Dolayısıyla işveren, işçinin güçsüz olduğunu düşünerek etkili ve doğru bir savunma gerçekleştirmekten kaçınmamalıdır. Bunu da en iyi yapacak olan kişi şüphesiz ki iş hukuku avukatlarıdır.
İş hukuku avukatları ayrıca hukuki danışmanlık hizmeti de vermektedir. Uygulamada özellikle ibraname ile ilgili yapılan hatalar işverenin haksız duruma düşmesine neden olmaktadır. İbraname, Yargıtay tarafından sıkı bir şekilde eleştirilen bir konudur. İşçiye imzalatılacak olan ibranamenin nasıl olması gerektiği ve Yargıtay uygulaması hakkında detaylı bilgi için “İş akdinin sona ermesi ve ibraname” başlıklı yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.
İş Hukuku Avukatı İstanbul-Bakırköy-Mecidiyeköy
İş hukuku avukatı İstanbul’da bulunması mümkün olan avukatlar arasındadır. İş hukuku avukatı İstanbul dendiği zaman akla ilk olarak Bakırköy Adalet Sarayı ve İstanbul Adalet Sarayı çevresinde yer alan hukuk büroları gelmektedir. İş hukuku avukatlarının ve diğer avukatların adliyelere yakın yerlerde hukuk bürosu kurmalarının sebebi , şüphesiz ki erişimin rahat olmasıdır. Böylece müvekkilin işi daha kolay tamamlanabilecek ve yollarda vakit geçirilerek zaman kaybı yaşanmayacaktır.
İş hukuku avukatı İstanbul dendiği zaman önemli olan alanında başarılı avukatı bulmaktır. İş hukuku alanında titizlikle çalışan ve hukuki donanıma sahip avukat, iş davalarını ve diğer hizmetleri müvekkillerine en iyi şekilde sağlayacaktır.
En İyi İş Hukuku Avukatı
İş hukuku avukatı arıyorum diyenlerin en çok istediği elbette iyi bir avukat ile görüşmektir.En iyi iş hukuku avukatı dendiği zaman iş hukuku konusunda uzmanlaşmış avukat anlaşılmalıdır. En iyi iş hukuku avukatı, şüphesiz ki hukuki donanıma sahip ve tecrübeli olan avukattır. En iyi iş hukuku avukatına danışıldığı ve onunla çalışıldığı takdirde sorunsuz ve hızlı bir şekilde istenen sonuca ulaşmak mümkün olacaktır.
Kişiler genellikle en iyi iş hukuku avukatı arıyorum der ama nasıl seçeceklerini ve nerede bulacaklarını bilmemektedirler. Bu konuda tavsiyemiz; öncelikle avukatın iş hukuku alanında çalışıp çalışmadığının öğrenilmesidir. Eğer avukat, iş hukuku alanında çalışıyorsa ve bilgi birikimi, tecrübesi size güven veriyorsa en iyi iş hukuku avukatını bulmak üzeresiniz demektir. En iyi iş hukuku avukatı, müvekkilinin haklarını en iyi şekilde gözetecektir. Bu nedenle iş hukuku avukatı arıyorum diyorsanız en iyi iş hukuku avukatıyla görüşme sağlamanızı tavsiye ederiz.
İş Mahkemesi Dava Açma Ücreti 2018
İş Mahkemesi dava açma ücreti 2018 denince konuyu iki aşamada ele almamız gerekmektedir. Öncelikle şunu belirtelim; iş mahkemesi dava açma ücreti, davanın türüne ve dava değerine göre değişiklik gösterir. İşe iade davası açma ücreti ile alacak davası açma ücreti elbette aynı olmayacaktır.
İş mahkemesi dava açma ücreti 2018 denilince avukat ücretlerini de belirtmemiz gerekmektedir. Çünkü iş davalarında başarıya ulaşmak için kişiler, avukat ile temsil sağlamaktadır. Dolayısıyla iş mahkemesi dava açma ücreti 2018 başlığı altında avukat vekalet ücretlerini belirtmemiz faydalı olacaktır. Vekalet ücretinin belirlenmesinde İstanbul Barosu Asgari Ücret Tarifesi göz önünde bulundurulacaktır. Bu tarifeye göre, değeri para ile ölçülemeyen davalar için vekalet ücreti 4.700 TL’dir. Ancak İş Mahkemesi avukatlık ücreti, avukatın tecrübesine ve uzmanlık alanına göre değişiklik gösterebilir.İş hukuku avukatı arıyorum diyen kişiler avukat ile görüşme sağlayarak, en güncel İş Mahkemesi dava açma ücreti 2018/İş Mahkemesi avukatlık ücreti hakkında bilgi alabilirler.
merhaba ;
Sağlık durumu sebebiyle sol kulağımda işitme kaybım oldu.Çağrı merkezinde çalıştığım için yaptığım işten dolayı bir rahatsızlık geçirdim.bu durumda şirketim işten çıkarmıyor ihtarname hazırlamam gerekli hangi yolları izlemeliyim ?
Merhaba Merve Hanım,
Meslek hastalığı sebebiyle iş akdinin feshedilmesi mümkündür. Ancak herhangi bir hak ve menfaat kaybına uğramamak için işçi avukatı ile süreci yürütmenizi öneririz.
Saygılarımızla.