Hukuki Danışmanlık
Hukuki Danışmanlık
Hukuki danışmanlık, kişi veya kurumların karşılaştıkları ya da karşılaşmaları muhtemel olan hukuksal problemlerle ilgili olarak profesyonel danışmanlık hizmeti almasıdır. Hukuki danışmanlık hizmeti temel olarak ikiye ayrılmaktadır:
- Hukuki problemle karşılaşmadan önce alınan koruyucu ve önleyici hukuki danışmanlık,
- Hukuki problemle karşılaşılması halinde alınan çözümleyici hukuki danışmanlık
Yaşadığımız dönemde gerek kişilerin gerekse şirket ve kurumların hukuki sorunlarla karşılaşması kuvvetle muhtemeldir. Söz konusu sorunlar karşısında hukuki destek alınmaksızın harekete geçilmesi, telafisi mümkün olmayan hak kayıplarına ve zararlara neden olabilecektir. Çünkü Türk hukuku sistemimizin temelini ve içeriğini oluşturan kaynaklar çok çeşitlidir. İçtihatlar, kanunlar, Yargıtay kararları, yönetmelikler ve uluslararası anlaşmalar en temel kanuni dayanaklar olarak karşımıza çıkmaktadır. Hukuki bir problemle karşılaşıldığı zaman bunun en kısa sürede ve lehe olacak şekilde çözümlenebilmesi için hukuki bilgiye ve tecrübeye sahip olmak şarttır. İşte bu noktada hukuki danışmanlık devreye girmektedir.
Alanında uzmanlaşmayı hedef olarak belirlemiş bir avukattan hukuki danışmanlık alarak, mevcut sorunun çözümüne en kısa sürede, hak ve menfaatler korunmuş bir şekilde ulaşılacaktır. Ancak vurgulamamız gereken bir nokta daha mevcuttur; önemli olan hukuki sorun doğmadan evvel gerekli tedbirleri almaktır. Dolayısıyla önleyici ve koruyucu yasal danışmanlık alarak doğması muhtemel hukuki problemlerin önüne geçilecektir. Yasal danışmanlık ile alınacak erken tedbirler, ileride ortaya çıkacak maddi ve manevi zararların, hak kayıplarının önlenmesinde fevkalade öneme sahiptir.
Online Hukuki Danışmanlık
Her ne kadar hukuki destek almak büyük önem taşısa da kişiler, vakitleri olmadıkları gerekçesiyle bunu erteleme yolunu seçmektedirler. İşte bu noktada online hukuki danışmanlık hizmetinin önemi ortaya çıkmaktadır. Online hukuki danışmanlık ile kişi ve kurumlar, hukuki sorunlarını tarafımıza e-posta yoluyla iletebilirler. Alınan e-postalar, 24 saat içerisinde avukatlarımız tarafından cevaplanacaktır. Hukuksal danışmanlık hizmeti konusunda anlaşma gerçekleştirmemiz halinde ise hiç zaman ve enerji kaybı yaşamaksızın talebiniz doğrultusunda e-posta veya telefon yoluyla danışmanlık hizmeti almanız mümkün olacaktır.
Online danışma formu tarafımıza ulaştıktan sonra size vereceğimiz cevap ile dilerseniz randevu talep ederek yüz yüze görüşme sağlamanız da elbette ki mümkündür. Online hukuki danışmanlık hizmetimizden faydalanmak için İletişim sayfamızı ziyaret etmeniz yeterli olacaktır. Hukuki danışmanlık hizmeti alma konusunda uzlaşıldığı takdirde en kısa sürede size uygun çözüm önerileri tarafınıza iletilecektir.
Hukuki Danışmanlık Almanın Önemi Nedir?
Hukuki anlamda danışmanlık hizmeti alarak mevcut problemler giderilebileceği gibi olası sorunların da önüne geçilebilecektir. Bazen çok basit gibi görünen hukuki sorunlar, aslında temelde çok komplike ve zorlu olabilir. Bu noktada hukuki bilgi ve tecrübeye sahip avukata danışmak en doğru tercih olacaktır. Çünkü avukat, hukuki bilgisinin yanı sıra gündemi de sıkı bir şekilde takip edecektir.
Yeni hukuki düzenlemelerden, içtihatlardan, yüksek mahkeme kararlarından haberdar olmak ve bunları mevcut hukuki sorunun çözümüne uygulamak, ancak bir avukatın gerçekleştireceği iştir. Bu nedenle danışmanlık hizmeti almak, hak ve menfaat kayıplarının önlenmesini sağlayacaktır.
Hukuki yasal danışmanlık hizmetinin kapsamı şüphesiz ki çok geniştir. Bu alanda kişi, şirket ve kurumlara en iyi şekilde hizmet vermek ise bizim misyonlarımız arasında yer almaktadır. Sözleşmeler hukuku, aile hukuku, iş hukuku, bilişim hukuku, yabancılar hukuku, sağlık hukuku ve nüfus davaları başta olmak üzere hukuki soru ve sorunlarınızla ilgili hukuki yasal danışmanlık almak için bize ulaşmanız yeterli olacaktır.
İlginizi çekebilecek hukuki danışmanlık makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz:
- Sıkça sorulan hukuki sorular
- Avukat tutmanın faydaları nelerdir?
- Mecidiyeköy hukuk büroları ve avukatları
- Trafik cezasına itiraz nasıl yapılır?
- Hesap işletim ücreti iadesi nasıl alınır?
- Adli tatil ne zaman başlar ve biter?
- Reddi miras nasıl yapılır?