Yabancılar hukuku avukatı, yabancılık unsuru içeren konularda hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmeti veren avukat olarak tanımlanabilir. Yabancılar hukuku avukatı, gerek yürürlükte bulunan mevzuatlara gerekse Yargıtay içtihat ve kararlarına hakimdir. Bu açıdan karşısına gelen olayı hukuki bilgi ve tecrübesini kullanarak en kısa sürede çözüme kavuşturabilecektir.
Yabancılar hukuku avukatı, yalnızca avukatlık hizmeti vermemektedir. Yabancılara bakan avukatlar ayrıca yabancılık unsuru içeren pek çok konuda hukuki danışmanlık da sağlamaktadır. Örneğin; yabancıların Türkiye’de evlenmesi, Türk vatandaşlığına geçme başvurularının yapılması, oturma veya çalışma izni alınması gibi birçok konu, yabancılar hukuku avukatının hukuki danışmanlık verdiği alanı oluşturmaktadır.
Yabancılar hukuku avukatı İstanbul, uluslararası anlaşmaları, yabancı uyrukluların hak ve yükümlülüklerini iyi derecede bilmektedir. Bu bağlamda yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de çalışması, hangi işleri yapabilecekleri, yasal olarak Türkiye’de nasıl ikamet edebilecekleri gibi konularda yol göstericidir. Yabancılar hukuku alanında uzmanlaşmayı kendisine hedef belirlemiş avukat, en az bir yabancı dil bilgisi ile müvekkilleriyle doğrudan iletişim kurma kabiliyetine de sahiptir.
Yabancılar Hukuku Avukatı ve Çalışma Alanı
Yabancılar hukuku avukatının çalışma alanı çok geniştir. Deport kararının kaldırılması, tanıma tenfiz davası açılması, idari gözetim kararına itiraz gibi birçok konu, avukatın çalışma alanı içerisinde kalmaktadır. Yabancılar hukuku avukatının çalışma alanı çok geniş olduğu için faydalandığı kaynaklar da bir o kadar fazladır. Örneğin; yabancıların deport cezasının kaldırılmasında 6458 sayılı Kanun’a ve yargı kararlarına başvurmak gerekecektir. Fakat eğer söz konusu bir tanıma tenfiz davası ise bu durumda MÖHUK hükümlerine başvurulması gerekecektir. Bir yabancının Türk vatandaşlığına geçmek istemesi halinde ise 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu devreye girecektir.
Ülkeler arası ilişkilerin bu denli çoğaldığı dönemde vatandaşlık avukatına ihtiyaç duyulması kaçınılmazdır. Gerek yabancılık unsuru içeren hukuki sorunların çözümünde gerekse daha sorunlar meydana gelmeden alınması gereken önlemlerde avukat desteği alınması en doğru tercihtir. Hukuki destek için yabancılar hukuku avukatlık bürosu tercih edilmelidir.
Avukatın Verdiği Hizmetler
- Kısa dönem ikamet izni başvurusu ve takibi,
- Uzun dönem ikamet izni başvurusu ve takibi,
- Çalışma izni başvurusu hakkında hukuki danışmanlık,
- Deport kararına itiraz,
- Sınır dışı etme kararının kaldırılması,
- Tanıma ve tenfiz davası açmak ve takibini sağlamak,
- İltica başvurusu ve takibi,
- AİHM başvurusu ve takibi,
- Yabancıların Türkiye’de banka hesabı açmasına dair işlemleri yürütmek ve hukuki destek sağlamak,
- Vatandaşlık başvurusu ve takibi,
- Yabancı uyruklulara uygulanan tahdit kodlarının kaldırılmasına dair işlemleri yürütmek.
Yabancılar Hukuku Avukatının Önemi
Vatandaşlık avukatı İstanbul, sahip olduğu hukuki bilgi, tecrübe ve yeteneğiyle karşılaştığı sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak için çalışmaktadır. Gerek hukuki danışmanlık gerekse avukatlık hizmetinde vatandaşlık hukuku avukatı, müvekkiline en doğru şekilde yardımcı olacaktır. Basit gibi görünen oturma izni başvurusu bile usulüne uygun bir şekilde gerçekleştirilmezse reddedilecektir. Bu noktada avukat desteği almak, sürecin hızlı ve kusursuz işlemesini sağlayacaktır.
Vatandaşlık avukatı İstanbul ile deport kararlarının kaldırılması, oturma-çalışma izni alınması, Türk vatandaşlığına geçişin sağlanması, tanıma tenfiz davalarının sonuçlanması çok daha hızlı ve sorunsuz gerçekleşmektedir. Hakkını emin ellere teslim etmek, menfaat kaybı yaşanmasının da önüne geçecektir. Yabancılar hukuku avukatı İstanbul ile en doğru adımları atmak ve kısa sürede istenen sonuca ulaşmak mümkün olacaktır.
Yabancılar için avukat bulmak kolay bir iş değildir. Çünkü yabancılar ve vatandaşlık hukuku, özel bir hukuk dalıdır. Dolayısıyla bu alanda faaliyet gösteren avukat sayısı, diğer alanlara göre daha azdır. Yabancılar hukuku avukatlık bürosu arayışında iseniz iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Merhaba. İyi günler yurt dışından sizlere nasıl ulaşabiliriz,whatsapp numaranız var mı? Teşekkürler
Merhabalar,
İletişim bölümde bulunan online danışma formumuzu doldurarak bize ulaşabilirsiniz. Sorularınıza en kısa sürede yanıt verilecek olup sizinle iletişime geçilecektir.
Saygılarımızla.
Merhabalar. Yurtdışından size ulaşabileceğim bir WhatsApp numarası var mı acaba? Vize ihlali kaldırma konusunda Paristeki Türk konsolosluğunun çok bilgisi yok nasıl başvuru yapacağımızı bilmiyoruz. Vize süresini 12 gün aştık ve cezayı ödemeden ülkeden çıkış yaptık. Konuyla ilgili birkaç soru soracaktım.
Merhaba Cahit Bey,
İletişim numaramızı sizinle mail üzerinden paylaştık.
Saygılarımızla.
Avkat hanım ben 2 sefer vatandaşlığa başvurdum bitmiş olan sonuçlanmış olan bir mahkemem den dolayı 2 .kez red kararı geldi bana dava açabilirsin dedi dava açıp sonuca varabilirmiyiz yanı kazanabilirmiyiz eşim t.c vatandaşı ben yabancı aile oturma iznim var teşekkürlerr
Merhaba Kerim Bey,
TC vatandaşlık başvurusu ret kararına karşı idari yollara başvurmanız mümkündür. Bu konuda yabancılar hukuku avukatı ile çalışmanızı tavsiye ederiz. Hukuki destek almak isterseniz iletişim bölümünden bize ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla.
Sizinle iletişime geçmek için watsap nomerasi varmi saygilarimla
Merhabalar,
Mail üzerinden bize ulaşırsanız Whatsapp numaramızı paylaşabiliriz.
Saygılarımızla.
Merhaba Abdullah ben; eşim kırgız ve bir yıldır evliyiz. Eşimin iki oğlu bir kızı var. Kızı bir Türk’le evli. Oğlanların biri 2000 ve diğeri 2001 doğumlu. Doğum belgelerinde baba kısmı boştur. Ben her ikisini de kendi nüfusuma alıp Türkiye’de okutmak istiyorum. Bunu gerçekleştirebilirmiyiz? Şimdiden Teşekkürler.
Merhaba Abdullah Bey,
Çocukların vatandaşlıkları bu aşamada önem taşımaktadır. Eğer yabancı uyruklu iseler bu halde ilgili uyruğun konsolosluğu ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
Saygılarımızla.
Merhaba kolay gelsin benim arkadasım 5yıl bitiyor ki evli kendisi İranlı eşi Türk severek evlendiler vatandaşlığı gelmek üzere yani Ankara’da arşıv araştırılması gözüküyor başvuru takip no girince ama yaklaşık kaç aydır hiç anlaşamıyorlar ve ayrılmak istiyor eğer boşanmak isterse vatandaşlığı ordan iptal mı olur cevap verirseniz çok memnun olurum teşekkürler.
Merhaba Şerife Hanım,
Yabancı uyruklu kişi eğer evlilik sebebiyle TC vatandaşlığına başvuruda bulunduysa boşanması bu süreci olumsuz etkileyebilir. Ancak yine de net bir bilgi vermemiz mümkün değildir. Değerlendirme, ilgili makam tarafından yapılmaktadır. Başvurunun reddi söz konusu olursa hukuki süreç ile ilgili size yardımcı olabiliriz.
Saygılarımızla.
Merhaba, moldova vatandaşiyım. evlilik dışı kızım var babasınin soyadini kullaniyor. 18 yaşıniı yeni doldurdu. moldova artik baba soyadini vatandaslik icin tanimayacak, babasi moldovyayla hiç irtibayi yok. evlenmedik. Kizim moldova vatandasi haklarindan yararlanamacak.hep sorun cikacak avrupaya aile ziyaretlerine sık gidiyoruz italya ispanya.üniversiteyi belki yurtdısinda okuyacak. Soyadi hep problem olacak. Soyadi değisimi kolay anne üzerine gecebilir bekar anneyim. Fakat babasi bu değisime.izin vermiyor. Cift soyadi kullanmam mümkün mü? Çünkü moldova vatandaşlıgini kabul etmez. Buda bize avrupa da yaşamak icin sikinti yapacak. Çözüm icin hangi yollari izlemem lazim. Teşekkür ederim.
Merhaba Tanya Hanım,
İçinde bulunduğunuz durum karmaşık haldedir. Bu sebeple yorumlar üzerinden bilgi vermemiz yetersiz kalacaktır. Dilerseniz iletişim kısmından bize ulaşabilir; nüfus ve yabancılar hukuku avukatı ile görüşebilirsiniz.
Saygılarımızla.
Merhabalar Ayşegül hanım ben Kırgızistan vatandaşıyım. Ben Türk vatandaşı eşimle Kırgızistanda evlendik fakat buraya geldinde eşim olacak kişi vazgeçti şimdi ne yapmam gerekiyor. Oturma izni alırsam sorun çıkarımı. Çünkü burda evlenmedik. Sadece Kırgızistanda evlendik. Saygılarımla
Merhaba Sveta Hanım,
Türkiye’de evli gözüküyor musunuz? Buna bağlı olarak vereceğimiz yanıt değişiklik göstermektedir.
Saygılarımızla.
Merhaba. Ben Türkiye’den. Çıkarken. Para cezami odemedım deport kotumda C113 ben çıkarken. Bana. Verdıklerı goc idaresi damgali kagıta 2yılık. Turkiye girişm yasağın var yazıyor 1senesi. Giti 1sene sonra gelirsem kapıta para. Cezami ödeyip gece bilirmiyim. Veya. Şimdi gidip gümrük kapısında cezami ödesem 1sene. Sonra giriş yapa bilirmiyim?
Merhaba,
Vize ihlali cezası ödemeden çıkış yaparsanız TR’ye giriş yasağı kararı verilmektedir. Sonradan para cezasının ödenmesi giriş yasağını kaldırmamaktadır.
Saygılarımızla.
Merhaba Ayşegül hanım.ben TC.vatandışlıgına başvurdum evraklar Ankara’da.fskat şuan eşim cezaevinde.benim vatandaşlık başvuru engellerim.teşekur ederim 🙏
Merhaba Yasmin Hanım,
Bu konuda size net bir bilgi sağlamamız mümkün değildir. Karar makamı olan kurum bu durumu değerlendirecektir. Herhangi bir olumsuz sonuç ile karşılaşmanız halinde size hukuki destek sağlayabiliriz.
Saygılarımızla.
Merhabalar kolay gelsin size ulaşamıyorum arıyorum tlf kimse bakmıyor bana yardımcı olurmusunuz
Merhaba Canan Hanım,
Hukuki destek almak istiyorsanız mail yoluyla tarafımıza ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla.